Hjemmelavet agurkesalat

Prøv denne populære hjemmelavede agurkesalat. Det her er den helt traditionelle opskrift på agurkesalat, som vi nok ser den i de fleste danske hjem. Syltede agurker er et fantastisk tilbehør til en masse hovedretter eller ovenpå et stykke smørrebrød.

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat

  • Forberedelse:
  • Tilberedning:
  • I alt:
  • Portioner: 4
  • Sværhedsgrad: nem
  • Kategori: Tilbehør

Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 1 dl vand
  • 2 dl lagereddike
  • 1 tsk salt
  • 5 spsk sukker
  • 20 – 30 peberkorn

Fremgangsmåde:

  1. Skyl agurken og skær enderne af.
  2. Skær den i 2-3 mm tynde skiver. Du kan enten bruge en skarp kniv, et rivejern, et mandolinjern, eller for eksempel Börner Deko-Star bølgeskærer. Der kommer lidt mere bid i jo tykkere skiverne er, men det er jo en smagssag.
  3. Kog en lage op af vand, eddike, salt, sukker og peberkorn. Når sukker og salt er opløst, så er den færdig.
  4. Lad lagen køle af i 5-10 min.
  5. Find et sylteglas som ikke er alt for lille. Vask låget og glasset grundigt. Der er mange meninger om rensning af sylteglas ift. at undgå bakterier. Jeg vil anbefale, at du enten sætter det i en 140 grader varm ovn i ca. 20 minutter, eller skolder det i kogende vand. Skal du være helt sikker, så kan du lave en atamon-blanding (konserveringsmiddel), men det er ikke nødvendigt, hvis du rengør efter ovenstående anbefaling.
  6. Læg agurkeskiverne i glasset og hæld lagen over mens den stadig er varm.
  7. Skru låget på med det samme, og når glasset er kølet lidt ned, så kan du sætte det i køleskabet.

Published on by

Print Friendly

Tagged: , , ,

Comments: 18

  1. Stinne august 20, 2013 at 3:13 pm Reply

    Super lækker agurkesalat!

  2. admin august 21, 2013 at 9:30 am Reply

    Takker! 🙂

  3. Dennis september 7, 2013 at 8:51 am Reply

    Super opskrift. Prøv lige at komme 2 chili i blandingen, hak dem og lad koge med mums..

  4. Emma Madsen november 2, 2013 at 11:44 am Reply

    Hvor lang tid kan hjemmelavet agurkesalat holde sig?
    Er det dag eller uger?

  5. chris november 3, 2013 at 8:32 am Reply

    lyder lækker, men hvor lang tid kan de holde sig.

  6. Lene juli 3, 2014 at 8:23 pm Reply

    Hvor længe kan de holde hvis de bliver sat i spisekammeret?

  7. admin juli 5, 2014 at 5:03 am Reply

    Hej Emma
    Agurkesalat kan holde sig cirka 14 dage i køleskab uden konserveringsmiddel. Med konserveringsmiddel cirka 6 måneder.
    Hygge til

  8. admin juli 5, 2014 at 5:08 am Reply

    Hej Lene
    Jeg vil gætte på, at det afhænger af temperaturen i spisekammeret. Reglerne for køleskab er dette:
    Agurkesalat kan holde sig cirka 14 dage i køleskab uden konserveringsmiddel. Med konserveringsmiddel cirka 6 måneder.

    Og så vil jeg nok trække noget fra for at være på den sikre side, men jeg ved ikke om det er nødvendigt.

    God dag og held og lykke med det

  9. mette juli 9, 2014 at 11:36 am Reply

    Hej hvad mener de med 20-30 peberkorn det er første gang jeg skal lave syltede agurk vh mette

    • admin juli 9, 2014 at 12:08 pm Reply

      Kære Mette
      Du skal købe en pose med peberkorn eller tage nogen fra en din peberkværn. Det betyder ikke det store, hvor mange du bruger. Men hvis du tager alt for mange, så bliver det noget stærkt. Man kan også blande hvide med sorte peberkorn.

      God fornøjelse 🙂

  10. Pia Petersen august 13, 2014 at 12:15 pm Reply

    God opskrift, men der er alt for meget eddikelage 🙂 suppler evt med lidt sennepskorn og dild.

  11. simon nielsen marts 18, 2015 at 2:35 pm Reply

    Prøv at tage selve lage opskriften.. smid 2 vanilie stænger i og så sylt radisser…. de bliver super lækre

  12. Martin Andersen april 19, 2015 at 9:20 am Reply

    Min kone vride vandet af argurkene i et viskestykke før hun hælder dem i glasset og hælder væden over dem de smager super godt

  13. Christina maj 17, 2015 at 9:36 am Reply

    Tak for en super opskrift 🙂 Har lige prøvet at sylte for første gang (og så med egen agurke avl fra drivhuset. Glæder mig til at eksperimentere med de andre lækre opskrifter du har 😉

  14. Thomas Borgsmidt juni 26, 2016 at 11:35 am Reply

    Man kan også bruge citronsaft og smage den til med sukker, salt og peber. Det vil trække vand ud af agurken, så man behøver ikke så meget vand derudover.

  15. Susanne H Hansen juli 17, 2016 at 11:53 am Reply

    Jeg prøvede lige lidt engefær , da jeg-fortæller kan log det

  16. Susanne H Hansen juli 17, 2016 at 11:56 am Reply

    Prøvet lige lidt engfær smile elsker det

  17. 94Glenn august 13, 2017 at 4:48 am Reply

    Hi admin, i must say you have hi quality posts here.
    Your website can go viral. You need initial traffic boost only.

    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *