Tzatziki er en traditionel græsk agurkesalat, som næsten altid er at finde på en tallerken med græsk mad. Til krydret lam eller spyd med kød (souvlaki) passer det især godt, da den syrlige og friske tzatziki supplerer og skaber en god balance mellem den stærke mad og den syrlige agurkesalat.
Græsk agurkesalat (Tzatziki)
Ingredienser:
- 500 ml. fromage fraise eller græsk yoghurt
- 1 stor agurk
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skyl agurken, fjern frøene og riv den på et rivejern.
- Læg agurkestrimlerne i et rent viskestykke og vrid væden ud.
- Pres hvidløget i yoghurten og tilsæt salt og peber efter behov.
- Bland agurk og yoghurten sammen.
- Opbevar tzatziki’en tildækket i køleskabet indtil til den skal serveres.
Tagged: agurkesalat, græsk mad, tzatziki
Tilsæt en smule olivenolie og den bliver smukkere og mere cremet.
Hej Frank
Mange tak for tip!
God sommer 🙂