Græsk agurkesalat (Tzatziki)

Tzatziki er en traditionel græsk agurkesalat, som næsten altid er at finde på en tallerken med græsk mad. Til krydret lam eller spyd med kød (souvlaki) passer det især godt, da den syrlige og friske tzatziki supplerer og skaber en god balance mellem den stærke mad og den syrlige agurkesalat.

Tzatziki

Græsk agurkesalat (Tzatziki)

  • Forberedelse:
  • Tilberedning:
  • I alt:
  • Portioner: 4
  • Sværhedsgrad: nem
  • Kategori: Tilbehør

Ingredienser:

  • 500 ml. fromage fraise eller græsk yoghurt
  • 1 stor agurk
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl agurken, fjern frøene og riv den på et rivejern.
  2. Læg agurkestrimlerne i et rent viskestykke og vrid væden ud.
  3. Pres hvidløget i yoghurten og tilsæt salt og peber efter behov.
  4. Bland agurk og yoghurten sammen.
  5. Opbevar tzatziki’en tildækket i køleskabet indtil til den skal serveres.

Published on by

Print Friendly

Tagged: , ,

Comments: 2

  1. frank juni 26, 2013 at 1:57 pm Reply

    Tilsæt en smule olivenolie og den bliver smukkere og mere cremet.

    • admin juni 27, 2013 at 8:23 am Reply

      Hej Frank
      Mange tak for tip!
      God sommer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *