Gammeldags agurkesalat

Mums! Skal den grydestegte kylling være helt perfekt, så skal den da ledsages af en gammeldags agurkesalat – som vor mormor lavede den. Laurbærbladende og citronen er med til at gøre den ekstra frisk og krydret.

Gammeldags agurkesalat

Gammeldags agurkesalat

  • Forberedelse:
  • Tilberedning:
  • I alt:
  • Portioner: 4
  • Sværhedsgrad: nem
  • Kategori: Tilbehør

Ingredienser:

  • 1 agurk (du kan også bruge store drueagurker som vist på billedet)
  • 1 dl vand
  • 2 dl lagereddike
  • 1 tsk salt
  • 5 spsk sukker
  • 1 citron
  • 5 laurbærblade
  • 20 – 30 peberkorn
  • 1 tsk. sennepsfrø

Fremgangsmåde:

  1. Skyl agurken og skær enderne af.
  2. Skær den i 2-3 mm tynde skiver. Du kan enten bruge en skarp kniv, et rivejern, et mandolinjern, eller for eksempel en Börner Deko-Star bølgeskærer. Der kommer lidt mere bid i jo tykkere skiverne er, men det er jo en smagssag.
  3. Kog en lage op af vand, eddike, salt, sukker, sennepsfrø, peberkorn og laurbærblade. Når sukker og salt er opløst, så er den færdig
  4. Lad lagen køle af i 5-10 min. og tilsæt derefter saften fra citronen.
  5. Find et sylteglas som ikke er alt for lille. Vask låget og glasset grundigt. Der er mange meninger om rensning af sylteglas ift. at undgå bakterier. Jeg vil anbefale, at du enten sætter det i en 140 grader varm ovn i ca. 20 minutter, eller skolder det i kogende vand. Skal du være helt sikker, så kan du lave en atamon-blanding (konserveringsmiddel).
  6. Læg agurkeskiverne i glasset og hæld lagen over mens den stadig er varm.
  7. Skru låget på med det samme, og når glasset er kølet lidt ned, så kan du sætte det i køleskabet.

Published on by

Print Friendly

Tagged: , ,

Comments: 3

  1. […] Når det gælder god gammeldaws agurkesalat, så er der en opskrift der er absolut genial, og den kan du finde her: http://agurkesalat.dk/opskrifter/gammeldags-agurkesalat. […]

  2. Caspar Bay Andersen august 15, 2014 at 2:28 pm Reply

    Har lige prøvet opskriften, og lavet 2 glas med syltede agurker. Havde 2 store sylte agurker klar i drivhuset, ca 700 g i alt. Rillerne er et must!
    Har også kommet en halv flækket long red cayenne chili i.
    Nu står de i køleskabet og skal sætte sig.
    Hvor længe plejer du at lade dem stå før der smages?
    MVH
    Caspar

  3. admin august 16, 2014 at 6:02 am Reply

    Hej Caspar
    Jeg vil sige minimum en uge. Agurkerne skal lige bruge noget tid til at suge smagen til sig – især hvis man kan lide dem lidt spicy!
    God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *